Find det gode liv på landet

Innovationscamp 2016Hvad skal der egentlig til, før en ung studerende med et helt arbejds- og familieliv foran sig, får lyst til at bosætte sig i et landdistrikt? Det er spørgsmålet. Og svarene?

Dem skal de unge selv levere.

Det er Gram Slot ved Vejen i Sønderjylland, der danner rammen om den to dage lange innovationscamp, hvor 180 studerende fra ni af landets erhvervsskoler deltager.

– De unges opgave er at finde nøglen til det gode liv på landet, og Gram Slot, der oser af nye og anderledes måder at gøre tingene på, er et fantastisk inspirerende sted til netop det. Det bliver sjovt og skævt og kreativt, men det bliver også en intens proces med korte deadlines og pres i ægte BS Christiansen stil,”  fortæller projektleder Erik Poulstrup, der med succes gennemførte en lignende camp med 60 studerende sidste år.

Cases fra det virkelige liv
I år får han hjælp fra Vejen Kommune, der har udarbejdet to cases med forskelligt talmateriale, demografisk og socioøkonomisk data til de studerende.

Og det er med udgangspunkt i de virkelige problematikker, de unge skal tænke nyt, innovativt og til sidst realistisk på landdistriktets vegne.

Eksperter uddeler innovationspris
Ved innovationscampens afslutning er det op til et ekspertpanel at vurdere, hvilken idé, der har det største potentiale.

De studerende får 120 sekunder til at overbevise panelet om, at netop deres innovation er den bedste. bagover af skarpe scenarier for det gode liv på landet.

Præmien for bedste idé honoreres med Innovations Award 2016.