Jonas og Mark klar til DM

Mark og Jonas er klar til DM i SkillsTo anlægsgartnerelever fra Jordbrugets UddannelsesCenter (JU) Århus kæmper for at blive de bedste i deres fag ved erhvervsskolernes danmarksmesterskab 4.-6. februar.

Hvad skal der til for at blive Danmarks bedste anlægsgartnerelever? Det finder Jonas Lisbjerg Nielsen og Mark Brigsted fra JU Århus snart ud af, for i år er de med i erhvervsskolernes danmarksmesterskab, DM i Skills, hvor godt håndværk bliver sat på prøve.

På bootcamp i Beder

Jonas og Mark har fået to uger til at øve sig på konkurrenceopgaven forud for DM, der afholdes i Fredericia 4.-6. februar. De to drenge, der ellers er ude i praktik imellem to skoleophold, tjekkede mandag 11. januar ind på skolen i Beder for at gå i intensiv træningslejr, og ved udgangen af første uge, var de fortrøstningsfulde:

”Vi var især bekymrede for, at pergolaen ville tage lang tid at bygge, men da vi først kom i gang med den, gik det faktisk noget bedre, end vi havde forventet. Så det skal nok gå,” sagde Mark Brigsted.

Skarp konkurrence

Haveanlægget, som drengene skal etablere på bare 21 timer ved selve konkurrencen, indeholder både sandstensmure, trapper, belægning, hæk, et springvand, en pergola og forskellige typer bede.

Faglærer på JU Århus og medlem af Skills-udvalget, Peder Glud, forklarer, at det er helt med vilje, at opgaven er forholdsvis krævende og kompliceret:

”Det er jo en konkurrence, og fårene skal skilles fra bukkene. Opgaven kommer til at kræve alle de ressourcer, drengene har, men jeg ved, de har det, der skal til, og jeg er sikker på, de kommer til at klare sig rigtig godt i Fredericia,” siger Peder Glud, der har valgt Mark og Jonas for deres faglige dygtighed og gode samarbejdsevner.

Når det for alvor går løs ved årets DM i Skills, skal Mark og Jonas konkurrere imod anlægsgartnerelever fra fire andre erhvervsskoler. Alle fem hold skal etablere nøjagtig det samme haveanlæg, der bliver bedømt af Skills-udvalget. Vinderholdet går videre til europamesterskaberne, der afholdes i Sverige sidst på året.

Du kan følge Mark og Jonas’ forberedelser til DM i Skills på Facebook.

Du kan se hele konkurrenceopgaven her