Der er altid noget at lære

Beslutningstager på Januar - hl13 - JernbjergvejI dag er der præcis en uge til, at Have & Landskab ’15 begynder. I den anledning har slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen, en opsang til sine kolleger i den grønne branche.

Onsdag i næste uge åbner portene i Slagelse til den største version af Have & Landskab nogensinde. Men der har du måske været? Eller også ligger det for langt væk?
Sådan tænker nogle grønne fagfolk nok om fagudstillingen Have & Landskab, men det er en stor fejl, mener slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen, der også er bestyrelsesformand for Have & Landskab og har været på hver eneste Have & Landskab siden starten i 1992.
”Der er ingen, som ikke får noget ud af at tage på udstilling. Nøgleordet i branchen i disse år er driftsoptimering, og jeg vil vove at påstå, at ingen bliver mere effektive, hvis de holder sig til de løsninger, de allerede kender. Det er simpelthen svært at lave højdespring, hvis man ikke ved, hvor overliggeren er. Og fra et ledelsesmæssigt synspunkt er der næsten altid en ny metode eller maskinløsning, der kan spare en arbejdsgang,” siger Palle Kristoffersen og fortsætter:

”Desuden har vi jo etableret konceptet Fagligt Forum, hvor otte af branchens mest erfarne kræfter står klar til at diske op med den nyeste viden indenfor hvert deres felt, og her vil med sikkerhed være noget at lære for enhver fagmand.”

Man skal selv prøve
Gæsterne skal dog ikke blot komme for at møde venner og gamle kollegaer eller for at blive klædt bedre på generelt. Nogle gange skal man simpelthen bare finde den bedste hækklipper, og den finder man ikke ved at bladre i et katalog, understreger Palle Kristoffersen.

Flere rekorder?
Med 268 udstillere har Have & Landskab allerede slået rekorden fra 2011, hvor 252 virksomheder og organisationer troppede op. Og det er ifølge Palle Kristoffersen blot ét ud af mange tegn i sol og måne på, at også antallet af besøgere kommer til at blive rekordhøjt i år.
”Vi mener at landets største grønne udstilling bør kunne trække mindst 12.000 besøgende, og det anser vi for mere og mere sandsynligt.
Hvis den hidtidige besøgsrekord fra 2009 skal overgås, skal der komme flere end 10.488 gæster til årets udgave af den grønne branches egen fagudstilling.

Have & Landskab ’15 bliver afholdt i Slagelse på fagskolen Selandias arealer den 26.-28. august i år – åbningstiden er fra kl. 9:00 til 16:00 onsdag og fredag og 9:00 til 18:00 torsdag.
Følg med på www.facebook.com/haveoglandskab eller på www.hl15.dk, hvor udstillerne også løbende bringer pressemeddelelser.