VENTELISTE SKABER NYE HOLD

Venteliste Flere og flere nyuddannede landmænd har ambitioner om at blive ledere. Sådan ser det i hvert fald ud på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i Vejlby, hvor antallet af ansøgere til virksomhedslederuddannelsen i år er så stort, at skolen nu gør klar til at køre et ekstra hold efter sommerferien.

”Vi var fuldtegnet på det første, store hold allerede først på foråret og har derfor været nødt til at sætte ansøgere på venteliste. Men nu er listen efterhånden blevet så lang, at vi kan oprette en klasse mere, og det er jo bare rigtig godt,” siger Thomas Bent Andersen, der nu garanterer, at alle ansøgere får en plads, inden undervisningen begynder i august.

GODT FOR STUDIEMILJØET

Foreløbig tæller det nye hold 32 studerende, inklusive ventelisten, og med de tilmeldinger, der plejer at løbe ind over sommeren, ser forstanderen forsigtigt frem til den største virksomhedslederklasse i flere år:

”Vi håber på to store, gode hold. Det giver en rigtig god dynamik i klasserne, når der er mange at sparre med – og så betyder det selvfølgelig også noget for det sociale liv her på skolen, når der er fyldt godt op,” siger Thomas Bent Andersen.

Han mener, at det er skolens høje, faglige niveau og mange muligheder for at deltage i forskellige faglige netværk, der er nogle af de store grunde til, at Vejlby bliver manges førstevalg. Men i år er der også et andet element, der spiller ind.

SIDSTE CHANCE

I år er nemlig sidste gang, landbrugets lederuddannelser kører i sin nuværende form. Som følge af erhvervsskolereformen bliver uddannelserne virksomhedsleder og agrarøkonom lagt sammen i 2016, og det har betydning for de unges valg, mener Thomas Bent Andersen:

”Jeg tror, at der er rigtig mange, der gerne vil nå at bruge deres valgfrihed i forhold til, om de skal fortsætte på lederuddannelsens sidste trin, agarøkonomen, eller om de skal stoppe ved virksomhedslederen. Når den nye model træder i kraft, og de to trin bliver slået sammen, forsvinder den mulighed, så jeg tror bestemt, det er noget af det, der påvirker tilmeldingstallene positivt i år.”

Der er holdstart for virksomhedsledere på Vejlby mandag 31. august, og der er åbent for tilmeldinger helt frem til studiestart.