Indbetal ekstra til pension

Hvis du har luft i økonomien, så kan der være gode grunde til at indbetale ekstra til din pension i PensionDanmark.

Mange sætter her op til jul ekstra penge ind på deres ratepension eller livsvarige pension – blandt andet, fordi de så kan opnå en skattefordel her og nu.

Som noget nyt kan du også sætte penge ind på den nye opsparing, der har afløst kapitalpensionen, nemlig aldersopsparingen.

Ganske vist kan du ikke trække beløbet fra i skat her og nu. Men til gengæld skal du ikke betale skat af pengene, når de bliver udbetalt. Som reglerne er nu, sker der heller ikke modregning i pensionstillægget eller de andre ydelser, man som pensionist får fra det offentlige.

En ekstra indbetaling kan fx være en god idé, hvis du er kommet lidt sent i gang med at spare op. Ved at indbetale penge til aldersopsparingen får du mulighed for at få et større engangsbeløb, den dag du går på pension.

GEBYRFRIT
Ved at spare op i PensionDanmark – frem for eksempelvis i din bank – opnår du flere fordele: Du betaler ikke ekstra i administration for at sætte ekstra penge ind på din opsparing, og du får bedre overblik over dine ordninger, når de er samlet ét sted.

FÅ 130.000 EKSTRA
I 2014 må du sætte op til 28.100 kr. ind efter skat på den nye aldersopsparing. Men mindre kan også gøre det. En 40-årig, der fx indsætter 250 kr. om måneden på en aldersopsparing, kan se frem til at få godt 130.000 kr. ekstra udbetalt ved pensionsalderen.

Du kan indbetale ekstra på din personlige side på pension.dk/dinpension. Du logger blot på med NemID. Her har du i øvrigt også fuldt overblik over din pensionsordning – herunder dine forsikringer.