Traktor på Sydpolen

sydpolenEfter 17 dages kørsel i Antarktis har den kvindelige traktorfører Manon Ossevoort nået målet i sin MF 5610. 2.500 kilometers kørsel på 17 dage. Det var, hvad den specielle traktorekspedition skulle bruge for at nå Sydpolen.

Tidligere har Sir Edmund Hillary kørt til sydpolen ved hjælp af tre Ferguson traktorer tilbage i 1958.

Ekspeditionen er organiseret for at understrege behovet for bæredygtig fødevaresikkerhed i fremtiden. Nye teknologier og tjenester udvikles til fremtidige landmænd for at opfylde verdenens voksende behov for fødevarer.

9. december nåede ekspeditionen frem til slutdestinationen, og det var en glad Manon Ossevorrt, også kendt som Traktorpigen, der via satellit kunne fortælle nyheden til omverdenen og især Massey Ferguson, der har stillet den røde MF 5610 til rådighed under ekspeditionen.

»Det har været hårdt. Nogle gange har vi fået fire timers søvn og andre gange slet ingen. Men det har været en helt fantastisk rejse – og nu står vi her, på Sydpolen,« fortæller Manon Ossevorrt.

Sammen med det resterende hold af forskere og assistenter tog hun afsted 24. november, og turen er for det meste forløbet gnidningsløst.

»Vi holdt stille en halv dag, fordi pumperne til de eksterne brændstoftanke frøs til. Men ellers er det gået godt«.

Og det er koldt på Antarktis. 3. december målte ekspeditionen således temperaturer på minus 56 grader under kørslen.