DM i Pløjning 2014

Tidligere verdensmester Jens Iversen gør comeback i år
Tidligere verdensmester Jens Iversen gør comeback i år

Der vil være motorkraft i alle størrelser, og ud over de store traktorer, kan man opleve både veterantraktorer, speedpløjning og et sjovt legeland for børn.

Det sker, når LandboUngdom  24. – 25. oktober samler toppen af den danske pløjesport til DM i pløjning. Stævnet bliver afholdt på Lundgården ved Overlade nær Løgstør.

–Der kommer 44 pløjere, fordelt på juniorer og seniorer, vendeplov og standardplov. Der kommer 42 veteranpløjere fra syv forskellige klubber. Der kommer otte landbrugsskoler, der stiller op med 11 hold. Der er DM i fabrikspløjning, der er show med speedpløjning og meget mere, fortæller Richard Haarup, der koordinerer styregruppen for DM i pløjning.

OTTE SKOLER

Otte  landbrugsskoler deltager med ialt 11 teams i Danmarksmesterskabet.

– Det er en god chance for, at eleverne lærer mere om at pløje, og mange vil gerne stille op i konkurrencer og især, når de kan være sammen med kammeraterne, fortæller Henrik Bovbjerg, der er dommerleder ved konkurrencen.

De otte skoler, som deltager i Skole DM er: Asmildkloster, Agroskolen Hammerum, Bygholm, Dalum/Korinth, Grindsted, Jordbrugets Uddannelses Center Århus, Uddannelsescenter Holstebro – Lægaard og Nordjyllands Landbrugsskole.

SKAL FORSVARE

Sidste år løb Nordjyllands Landbrugsskole med Danmarksmestertitlen i kategorien vendeplov og Jordbrugets Uddannelses Center i kategorien standardplov. Nu skal de forsvare deres titler med nye elevteams.

– Udover at pløje skal de fremmødte elever dyste i teoretiske faglige spørgsmål og aktiviteter, som gør dem klogere. De får også et godt socialt netværk, når så mange unge møder hinanden og skal dyste i forskellige discipliner mod hinanden, slutter Henrik Bovbjerg, der glæder sig til at møde de mange unge landbrugselever.

FAKTABOKS

Stævnet afholdes på Lundgården v/Per B. Laursen, Bjørnsholmvej 69, Overlade, 9670 Løgstør

Læs mere på:

www.DMplov.dk