Temadag om Vand i Byer

HC_Andersens_Boulev_789677ySå er der åbent for tilmelding til næste stormøde i Vand i Byer torsdag den 9. oktober på Teknologisk Institut.

Temadagen handler primært om permeable befæstelser. Desuden bringes resultater fra et projekt om kemisk desinfektion af overløbsvand fra fælleskloak, samt om effektivitet af faskiner.

Permeable befæstelser er nu for alvor brudt igennem i Danmark, og tusindvis af kvadratmeter anlægges landet over. Der er ingen tvivl om, at permeable belægninger kan spille en betydelig rolle i tilpasningen af danske byer til voldsommere nedbør, men hvor går grænsen egentlig?

Hvis det ikke kun er overfladen, men også selve den bærende konstruktion nedenunder, der gøres permeabel, kan der opnås meget store forsinkelsesvolumener, også på steder hvor andre LAR-løsninger ikke kan finde plads. Dette spørgsmål samt spørgsmålet om teknisk opbygning vil blive belyst på temadagen, hvor vi også får besøg af en verdenskapacitet på området, nemlig William (Bill) Hunt, der har mange års erfaring fra USA.

De praktiske øvelser vil handle om at opbygge en permeabel befæstelse ud fra forskellige markedsprodukter, med tilhørende diskussion af magasinvolumen, bæreevne, vandkvalitet med videre.
Deltagelse er gratis.

Tilmeld dig hos Diana Anja Boje, dab@teknologisk.dk.  Program udsendes snarest muligt.