Hurtig hjælp til syge 3F-ere

Alle danskere er med udredningsgarantien sikret ret til hurtigt at få stillet en diagnose. Men pensionsordningen i PensionDanmark stiller syge 3F’ere endnu bedre.

1. september er det ét år siden, at syge danskere ved lov fik krav på at få stillet en diagnose hurtigt. Her trådte den såkaldte udredningsgaranti nemlig i kraft. Med den har patienter, som henvises til udredning – altså det at få stillet en diagnose – på et offentligt sygehus, ret til at blive udredt inden for 30 dage.

MERE HJÆLP

Men for medlemmer, der via pensionsordningen i PensionDanmark også har en sundhedsordning, er der yderligere hjælp at hente. For herigennem har de adgang til hurtig diagnose, som i modsætning til den offentlige udredningsgaranti ikke bare dækker udredning på et offentligt sygehus. Hurtig diagnose dækker også udredning, hvor medlemmet er henvist til udredning i speciallægepraksis.

I årets første seks måneder var PensionDanmarks medlemmer igennem 768 forløb med hurtig diagnose. Udredningstiden var i gennemsnit 19 dage.

Fakta:

Hurtig diagnose hjælper dig med at finde ud af, hvad du fejler, og sikrer, at du hurtigt kommer i gang med den rette behandling – uden unødig ventetid. Du vil igennem hele forløbet være i tæt kontakt med en sygeplejerske, som du altid kan henvende dig til.

For at bruge hurtig diagnose skal du have en henvisning til en speciallæge fra din egen læge. Når du har fået en henvisning, ringer du til hurtig diagnose på telefon 7010 0806. Telefonerne er åbne alle hverdage fra kl. 8-16. Læs mere på pension.dk/hurtigdiagnose.

På Sundhedsministeriets hjemmeside www.sum.dk kan du læse mere om den offentlige udredningsgaranti.