ROSA-KONFLIKT OPTRAPPES

1517413_10202974558340472_553154116_nMandag 26. maj kl. 06.45 etablerer 3F og LO en lovlig sympatikonflikt mod Gartneriet ROSA ApS og vikarbureaet ADMIN Aps.

Efter mere 21 ugers strejke og næsten daglige demonstrationer – går konflikten dermed over i en ny fase.

Sympatikonflikten markeres med en  demonstration og blokade

mandag d. 26. maj kl. 6.45

ved gartneriet ROSA på hjørnet af Mandhusvej Viborgvej i Lading, 8471 Sabro

Vi vil mandag lave en vagtplan idet vi forudser, at konflikten kan vare længere tid.

Sympatikonflikten indebærer, at 3F medlemmer på Gartneriet ROSA bliver trukket ud, og at al transport til og fra virksomheden vil blive blokeret.

Alle leverancer m.v. til og fra gartneriet vil være blokaderamt – og det samme gør sig gældende for Admin ApS, der er en del
Det vil også ramme på Gartneriet Rosa og al transport til og fra virksomheden. 3F’s medlemmer på gartneriet vil også blive trukket ud.

NEJ TIL LØNDUMPING

Siden d. 11. februar 2014 har 12 litauiske piger strejket og dagligt demonstreret mod E-Work og den løndumpning der foregår på gartneriet Rosa i Lading.

Konflikten ved gartneriet Rosa er optrappet efter at Rosa d. 1. april skiftede E-Work ud med det Baltic Work baserede firma Admin APS. Sympatikonflikten skulle være trådt i kraft overfor Gartneriet Rosa onsdag d. 2. april. Dette blev afværget i sidste øjeblik med E-Works ophør på Rosa.

Der foregår således stadig masiv løndumpning på gartneriet med produktioen af stiklinger.

3F Aarhus har varslet konflikt mod E-Work ApS, Bogøvej 15, 8382 Hinnerup fra tirsdag d. 11. februar ved arbejdstidsbegyndelse.

E-Work udfører arbejde i entreprise på Gartneriet Rosa. 14 litauiske kvinder arbejder mellem 75 og 85 timer om ugen med at klippe stiklinger af rosenkviste og stikke dem i potter. Kvinderne får i henhold til deres ansættelseskontrakter 65 kr. i timen for 42 timers arbejdsuge. Reelt har deres aflønning dog været 35 kr. pr. time.

31. marts fik vi bekræftet at E-Work ikke længere arbejder på Gartneriet Rosa. En lille sejr – men efter en uges venten fik vi bekræftet, at det Baltic Workforce-baserede firma, Admin Aps, har overtaget arbejdet. Efter vores oplysninger tilbydes arbejdet nu til 52 kr. pr. time ”in hands”, som det lyder i tilbuddet til nye medarbejdere.

Vi er sådan set lige glade med hvilken virksomhed der udfører arbejdet – men vi forlanger at arbejdet skal være overenskomstdækket. Der er ingen tvivl om at denne type underentreprenører opstår fordi gartnerier som Rosa omgår gartneroverensomsten på denne måde og får arbejdet udført billigere end hvis kvinderne var ansat som de øvrige medarbejdere på Rosa.

LO etablerer sympatikonflikt mod ADMIN APS (cvr. nr. 35080562) og GArtneriet ROSA ApS fra lørdag d. 24. maj. Medarbejderne ansat af Gartneriet Rosa har hidtil ikke været omfattet af denne konflikt – men det bliver de fra lørdag d. 24. maj