ROSA-demonstration slut

1517413_10202974558340472_553154116_n

Efter mere end tre måneders strejke og daglige demonstrationer går konflikten mod gartneriet Rosa nu over i en ny fase.

De daglige demonstrationer er slut, men kampen for ordentlige arbejdsforhold fortsætter.
»Livet skal jo gå videre, og pigerne har taget en hård tørn med de daglige demonstrationer.
Nogle af pigerne er rejst hjem til Litauen, og andre er kommet i arbejde. Vi mangler dog stadig at finde arbejde til et par stykker,« siger gruppeformanden for 3F Aarhus Rymarken Thomas Møller, som selv har deltaget i de daglige demonstrationer ved indkørslen til Lading.

»Pigerne sagde onsdag 14. maj farvel og tak til de mange bilister, der dagligt har givet deres sympati til kende med rigtig mange blink med lygterne og dyt i hornet,« siger Thomas Møller.

KAMPEN FORTSÆTTER
Fagforeningen kæmper fortsat for at få arbejdet på gartneriet Rosa dækket af en overenskomst. 3F har rejst krav om overenskomster overfor vikarvirksomheden Admin APS, der er en del af Baltic Workforce koncernen. Den bliver omfattet af en sympatikonflikt, som formentlig træder i kraft i slutningen af maj.

Den konflikt vil også ramme gartneriet Rosa. 3F har flere gange forsøgt at etable sympatikonflikter, men det lykkedes Rosa at afværge en af dem ved at skifte til et andet vikarbureau, hvor det nu er bureauet Admin Aps, som står for stiklingeproduktionen.

BAGGRUND
Siden d. 11. februar 2014 har 12 litauiske piger strejket og dagligt demonstreret mod E-Work og den løndumpning, der foregår på gartneriet Rosa i Lading.

Efter 3F’s oplysninger tilbydes arbejdet nu til 52 kr. pr. time ”in hands” som det lyder i tilbuddet til nye medarbejdere – det vkil formentlig betyde efter skat.

Vi er sådan set lige glade med hvilken virksomhed, der udfører arbejdet – men vi forlanger at arbejdet skal være overenskomstdækket. Der er ingen tvivl om at denne type underentreprenører opstår, fordi gartnerier som Rosa omgår gartneroverenskomsten på denne måde og får arbejdet udført billigere end hvis kvinderne var ansat som de øvrige medarbejdere på Rosa.

Medarbejderne ansat af Gartneriet Rosa er ikke omfattet af denne konflikt.

Yderligere information:
Thomas Møller
Gruppeformand
3F Århus Rymarken – Den Grønne Gruppe
tlf. 88926620 / 21477767
e-mail: thomas.moller@3f.dk