MADSPILD

Madskrald1099-webDanskerne køber 24 pct. mere mad i påskeugen end i en gennemsnitlig uge. Ifølge beregninger fra Landbrug & Fødevarer ryger der mad for 279 mio. kr. i skraldespanden i påskeugen.

Fiskeretter, lam, rejer, sild og lyst øl til at skylle det hele ned.
Påskebordet bugner typisk med retter, og selv om danskerne de senere år er blevet bedre til at mindske madspild, ender meget stadig i skraldespanden.
For hver gang danskerne bruger 1.000 kr. på påskemad, ender mad for 140 kr. i skraldespanden. Eller hvad der samlet svarer til mad for 279 mio. kr.
Det er mere end i en normal uge i resten af året, hvor vi smider mad ud for gennemsnitligt 225 mio. kr.

Det viser en beregning fra Landbrug & Fødevarer, der for første gang har analyseret danskernes indkøb i påskeugen. Tallene stammer fra 2013

VI KØBER MERE
”Vi ved fra undersøgelser, at danskerne har bragt madspildet kraftigt ned de senere år, men når det kommer til stykket, smider vi stadig alt for meget mad ud i påsken. Grundlæggende er vi nok bare ret traditionsbundne og vil gerne have, at bordet bugner af god mad. Og så bliver der også købt for meget ind og smidt for meget ud,” siger forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer, Marianne Gregersen, der står bag beregningerne.