UDSOLGT FOR MINK

Danskeminkavleremelderaltudsolgtvedrekordauktion0Selvom der er langt op til sidste års fantasipriser, er der tilfredshed at spore hos de danske minkavlere.

For der meldes alt udsolgt ved årets første store auktion.

Mere end syv millioner skind på en eneste auktion.

Det er flere end nogensinde før – og op til februar-auktionen på Kopenhagen Fur var avlerne da også urolige for, om man kunne sælge det hele og til hvilke priser.

Mange kan jo huske at decemberauktionen floppede, og kun 20% af skindene blev solgt.

Men som formanden for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, siger til Landbrugsavisen:

– Det har været en stor succes. Op til auktionen var der lidt uro, fordi det var en kæmpe auktion med 7,1 millioner skind, så der var tvivl, om man kunne afsætte så mange. Men det kunne man heldigvis og til en god pris, siger Tage Pedersen.

Den endelige gennemsnitspris per skind ventes at lande et sted mellem 340 og 350 kroner.

Det er langt fra sidste års pris på næsten 600 kroner per skind, men alligevel ser formanden tilbage på den forgangne uges handler med tilfredshed.

– Sidste år havde vi fantasipriser, og det var vi glade for at prøve, men det kan man ikke have hvert år. Den pris, vi opnår nu, er en rigtig god pris, som avlerne tjener penge på, siger Tage Pedersen, som endda regner med, at der vil blive skruet op for produktionen.

– Minkavlerne kommer selvfølgelig til at tjene mindre, men der er stadig overskud ved produktionen, så den vil fortsætte og måske endda i større størrelse end sidste år, siger han.

Minkavlen i Danmark rundede sidste år en årsomsætning på 13 milliarder kroner med en tredobling af priserne siden 2009.