LEDIGE SKAL I HAVEN

Græsslåning - ÅrhusKontanthjælpsmodtagere i Faurskov kommune kan komme til at hjælpe med at holde kommunens bygninger og udendørsarealer vedlige. Altså opgaver der nu ligger under kommunens ejendomscenter eller vej- og park-afdeling.

Forslaget er en del af det  nytteindsatsprojekt, som kommunens arbejdsmarkedsafdeling har sendt til politisk behandling.

Formålet er at skabe en samlet indsats for de ledige, der ikke har andre problemer end, at de står uden arbejde. Forslaget skal  først godkendes i  det lokale beskæftigelsesråd 18. februar, før det kan blive en realitet.

Der er  tale om gode opgaver, som er instruktionslette, da de ledige kun må være ude i 13 uger i denne form for arbejde, og som ikke er farlige, siger Anita Jensen og fortsætter:
– På denne måde kan vi være med til at løse nogle ekstra opgaver i kommunen samtidig med, at vi aktiverer de ledige indtil de kommer i arbejde igen.
Indtil nytteindsatsprojektet er godkendt vil kommunens ledige få tilbud i form af individuelle virksomhedspraktikker og løntilskud, sådan at de er i aktivering, så længe de modtager kontanthjælp.