ROLLEMODELLER I AALBORG

 

Du kan nå deGArtnert endnu – først lørdag slutter DM i SKILLS, der foregår i Gigantiumn i Aalborg. Der er gratis adgang.

Arrangementet startede torsdag, hvor Statsminister Helle Thorning-Schmidt talte  ved åbningen:

– Vi forventer rigtig meget af jer. I er eliten. I er rollemodeller. I er ambassadører, sagde hun blandt andet til deltagerne.
DM i Skills –

Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser – blev åbnet torsdag formiddag med en åbningsceremoni, hvor blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt talte. Hun understregede, at Danmark har brug for dygtige håndværkere.
Flere elever skal vælge erhvervsuddannelserne. DM i Skills og særligt deltagerne ved mesterskabet gør en stor indsats for at vise de unge, at erhvervsuddannelserne er et godt valg.
Udover de 48 fag, der deltager i konkurrencen, er der flere fag med som præsentationsfag. Det gælder bl.a. anlægsgartner, hvor nogle elever viste hvordan man planter pil (billedet)

DM i Skills slutter lørdag med en præmieoverrækkelse, hvor undervisningsminister Christine Antorini deltager.- Vi forventer rigtig meget af jer. I er eliten. I er rollemodeller. I er ambassadører, sagde hun til deltagerne. Hun bad alle om at vise både andre unge og deres forældre, hvad erhvervsuddannelserne kan bruges til. Alt for mange vælger det almene gymnasium, fordi de tror, det er det trygge valg, man altid kan bruge til noget.
– En studentereksamen er ikke meget værd i sig selv. Det er en erhvervsuddannelse til gengæld. I lærer et fag. I mestrer et arbejde. Og I kan forsørge jer selv, sagde Helle Thorning-Schmidt.
FAGLIG STOLTHED
48 fag er med til DM i Skills. Lige fra elektrikere og industriteknikere til glarmestre og ernæringsassistenter. Alt i alt viser knap 280 unge af de bedste elever og lærlinge fra
erhvervsuddannelserne, hvad det indebærer at være god til sit fag. De tusindvis af besøgende – der primært er folkeskoleelever – kan se, hvordan det ser ud, når en faglært virkelig mestrer sit håndværk og er passioneret omkring det.
– Den faglige stolthed er ikke bare noget, vi finder frem ved festlige lejligheder. Det er noget, der finder sted hver eneste dag ude på arbejdspladserne. Den faglige stolthed lever heldigvis i bedste velgående, der hvor man både har hoved og hænder med i sit arbejde. Det er det, vi fejrer i dag, understregede Helle Thorning-Schmidt og sluttede af med at ønske deltagerne held og lykke.

DM i Skills slutter lørdag med en præmieoverrækkelse, hvor undervisningsminister Christine Antorini deltager.
Læs mere her