MINKENE FALDER

Efter en fem-seks år, hvor priserne på minksind kun kendte en vej, fik minkavlerne noget af en kold afvaskning da Kopenhagen Fur holdt den første af fire pelsauktioner.

Ikke alene faldt priserne med 26% men auktionshuset afbrød også handlen, da der kun var solgt en femtedel af de udbudte skind. Det betyder, at fire ud af fem skind blev lagt på lager.

Senest den succesfulde danske minkbranche oplevede et dyk i priserne var for præcist fem år siden i december 2008. Dengang viste det sig, at en lun begyndelse på vinteren i Kina var årsagen. Om dette også er årsagen denne gang er uvist.”I 2008 var der tale om en ekstrem varm begyndelse på vinteren i Kina, som så blev afsluttet af en ekstrem kulde. Det fik priserne til at falde for derefter at stige igen, da kineserne bare købte deres pels lidt senere end normalt. Denne gang kan vi endnu ikke sige, om vejrudsvingene bliver ligeså ekstreme, men vinteren i Kina er begyndt med mildere temperaturer end vanligt,” siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Kopenhagen Fur.Om prisfaldet kun er en overgang vil vise sig til februar, når den næste store pelsauktion holdes i København.

Kopenhagen Fur har de seneste år markeret sig som en af dansk erhvervslivs største succeshistorier med voldsom vækst og har rundet en årsomsætning på over 13 mia. kroner. Salget går stort set udelukkende til kinesiske virksomheder, som forarbejder minkskindene og sælger dem videre til lokale og udenlandske markeder.