UNGE ELEVER PÅ ØKOLOGIKONGRES

Omkring 300 elever fra danske landbrugsskoler deltog i  årets økologikongres, der netop er overstået.

– Vi er rigtigt glade for, at flere landbrugsskoler har fattet interesse for vores nye økologiske ungdomsspor og valgte at tage deres elever med på kongressen. Vi vil gerne udbrede viden om økologi til kommende landmænd, og her er en oplagt mulighed, siger formanden for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Uffe Bie.

Formålet med at oprette det særlige tilbud for unge er at præsentere dem for et alternativ til det konventionelle landbrug og inspirere dem til at tænke over, om økologien kunne være en vej for dem. Hensigten er, at det på lang sigt gerne skulle føre til flere økologiske landmænd.

– I august i år blev det obligatorisk for landbrugsskolerne at undervise i økologi. Men en ting er skolen, noget andet er det virkelige liv. Her på kongressen møder eleverne de økologiske landmænd der rent faktisk arbejder med jorden, og som har erfaringer fra det virkelige liv, siger Uffe Bie.

På kongressen skal landbrugseleverne bl.a. høre fem unge landmænd fortælle, hvorfor økologisk landbrugsproduktion endte med at blive deres levevej. Eleverne har således en unik mulighed for at høre om de forskellige produktionsgrenes udfordringer og muligheder direkte fra økologiske landmænd, som er i erhvervet.

Det særlige program for de unge er udarbejdet i et tæt samarbejde med LandboUngdom.

Du kan læse mere om Økologi-Kongres 2013  her