IMOD SOCIAL DUMPING

Danske Anlægsgartnere og 3F er sammen med en række andre organisationer gået sammen om en aktion imod social dumping.

Aktionen startede mandag med annoncer i en lang række dagblade – og skal ses som en klar opfordring til alle, der skal stemme til kommunalvealget i morten tirsdag 19. november.

Netop udlicitering, konkurrenceudsættelse og hvad det nu ellers hedder, er oplagte steder for en kommune at spare -men risikoen for social dumping er overhængende, hvis ikke byrådene sætter skarpe grænser for de vilkår, arbejdet udføres under.

Så :

Stil krav, når I køber ind. Sørg for kontrol, når opgaver sendes i udbud. Hjælp virksomheder og ansatte, så konkurrencen om ordrer og job sker på fair vilkår.

Bag alliancen står 3F og en række små og store branche- og arbejdsgiverforeninger inden for håndværk, transport, gartneri, rengøring og service. Budskabet er, at politikerne har et stort ansvar, hvis samfundet skal undgå løndumping, snyd og unfair konkurrence, når der bruges skattekroner i den offentlige sektor.

Social dumping