TRÆLLENE PÅ GREVEGÅRDEN – 2

Grevegården-mini

 

 

 

 

Som I har kunnet læse i Magasinet GRØNT nr. 6, der udkom i sidste uge, arbejder polske og rumænske landarbejdere på Grevegården i Vinstrup nordøst for Randers under trælle-lignende forhold til ca. 31 kroner i timen hos landmand Aksel Bay Schmidt.

Det var den 32-årige polske landarbejder Tomasz Kaminski, der gik til 3F med sin historie. Det har nu hævnet sig.

For få dage siden blev Tomasz Kaminski sagt op og smidt ud af sit værelse på Grevegården.

Fagbladet.dk. følger op på vores historie, og skriver bl.a.:

Mandag morgen (11. november) stod polakken Tomasz Kaminski uden arbejde og tag over hovedet i Havndal nord for Randers. Den 32-årige østarbejder blev sat på gaden, efter han for nylig kom til skade med sin ene hånd, da han passede grise for landmand Aksel Bay Smidt.

Polakken er ansat af det danske firma AndreasAgro og har været udlejet til svineavler Aksel Bay Smidt gennem godt tre måneder. Ifølge den polske svinepassers ansættelseskontrakt og lønseddel har han tjent 30 kroner i timen ved arbejdet på den store svinefarm i Havndal.

– Både Aksel Bay Smidt og firmaet AndreasAgro ville have, at jeg skulle forlade gården og tage hjem til Polen. Firmaet AndreasAgro har sendt en ny arbejder fra Ungarn, som har overtaget mit arbejde her til morgen og er flyttet ind i det værelse, jeg har boet på. Jeg føler mig dårligt behandlet og har ingen penge, siger Tomasz Kaminski til Fagbladet 3F.

 

Du kan læse meget mere :her