JU PLØJER BEDST

Det blev et hol09862a7506d fra Jordbrugsuddannelsescenter Århus, der vandt Danmarksmesterskaberne for Landbrugsskoler, mens   Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk ved Nibe blev nummer 2.

Det skete ved det officielle Dm i pløjning, der fandt sted ved Struer i weekenden.

I år deltog 11 skoler og 14 hold, og det var fire skoler mere end sidste år.

– De unge vil gerne pløje, og de begynder at se, at pløjning kan være en sport og ikke kun en praktisk opgave, der skal udføres på et landbrug. Så man kan bestemt sige, at Skole DM er blevet en stor succes, fortæller Flemming Thorsager, der er ansvarlig for Skole DM.

De 11 skoler, der deltog var: Agroskolen (1 hold) Asmildkloster (2 hold) Bygholm (2 hold) Dalum (1 hold), Grindsted (1 hold), Gråsten (1 hold), Landbrugsskolen Sjælland (1 hold), Jordbrugets Uddannelsescenter (2 hold), Kalø (1 hold), Nordjyllands Landbrugsskole (1 hold) og Lægaard/Uddannelsescenter Holstebro (1 hold).

NY MESTRE

Den ny Danmarksmester i standardplov hedder Flemming Thorsager fra Give. Ny Danmarksmester i vendeplov hedder Søren Svenningsen fra Nibe. Danmarksmestrene skal forsvare de danske farver ved VM i pløjning i Frankrig 2014.

Martin Lindberg Velling fra Hobro, skal deltage i Nordisk Juniormesterskab for standard-plove sammen med Bertel Bovbjerg, Erslev på Mors,  der deltager med vendeplov.

Søren Korsgaard, Nibe og Ove Gedsø fra Galten skal til Belgien for at præsentere Danmark Europamesterskabet for vendeplove i Belgien 2014.

 

Du kan læse meget mere om DM i pløjning her