FRIVILLIGE OG K-VALGET

”Kommunalpolitikerne op til valget vil snakke om brug af frivillig arbejdskraft i et omfang, vi ikke har set tidligere. Frivillighed i form af ”brugerinddragelse” og ”borgerinddragelse”.”

Sådan lyder det fra professor Ulrik Kjær, Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet.

– Problemet er, at frivillighed ikke har nogen ideologisk stopklods. Hvad enten du er til højre eller venstre politisk, så kommer du ikke i konflikt med din ideologi, når du taler om frivillighed, pointerede han.

– Men det betyder ikke, at I  som tillidsfolk ikke skal være vågne ved havelågen. For eksempel handler frivillighed også om, hvorvidt uuddannet personale er lige så gode som uddannede, sagde Ulrik Kjær og slog fast, at der er grænser for, hvor meget frivillighed man kan have.

Ulrik Kjærs råd lyder:

I skal fodre lokalpolitikerne med konkrete eksempler fra jeres arbejdsliv. Og formulere grænserne for frivillighed. Og komme med eksempler på ”god innovation”. Og fortælle, hvad pengene reelt bruges til, og hvad ting egentlig koster.

Der er nok at tage fat på i de næste uger op til kommunalvalget 19. november.

 

LÆS GRØNT

I det kommende nummer af GRØNT – Magasinet for os, der arbejder grønt – har vi et grelt eksempel på, hvad frivilligt arbejde også er – ihvertfald i Sorø kommune. Bladet bliver udsendt til 11.500 abonnenter i disse dage.