65.000 TIL ÅBENT LANDBRUG

Præcis 65.298 glade og nysgerrige børn og voksne valgte at bruge en søndag på landet til arrangementet Åbent Landbrug. De kunne sammen med de mange andre besøgende nyde duften af naturen og dyrene, og samtidig blive klogere på hvor maden kommer fra.

På trods af store forskelle i hvordan vejret var i de forskellige dele af landet, var alle de 78 deltagende gårde meget velbesøgte.

Hos formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, der selv besøgte fem af de åbne landbrug, var glæden ikke til at skjule.

– Det glæder mig inderligt, at så mange danskere har været ude at besøge vores moderne landbrug. Jeg er samtidig stolt over, at så mange landmænd har lyst til at vise deres bedrifter frem. Den overvældende interesse, vi har set i dag, er et tegn på, at der er mange, der er oprigtigt interesserede i at se, hvad vi laver. Vi håber, at de mange besøgende har fået styrket deres tillid til dansk landbrug, for det øger forståelsen, som er vejen frem for erhvervet, siger Martin Merrild.

Det er et stort arbejde for de 78 gårde, der deltog i årets Åbent Landbrug. En gård har typisk 20 – 30 hjælpere i sving for at klare alt fra parkering, rundvisninger, forplejning og en god snak med de nysgerrige besøgende. Mange steder har der været mulighed for at komme helt tæt på dyrene, se og klappe rigtige grise, køer, høns og mink. Dansk frugt og grønt har også haft en central rolle i arrangementet, da flere frugtplantager og gartnerier, også har deltaget i Åbent Landbrug.

Læs mere på: www.aabentlandbrug.dk