VISER VANDVEJEN

5. september præsenterer miljøminister Ida Auken fire store projekter, der skal vise os vandvejen – eller rettere skal vise, hvordan vi i fremtiden kan håndtere de stigende regnmængder på en begavet, sjov og udbytterig måde.

Det sker på en konference i Tåstrup, hvor Partnerskabet VANDPLUS præsenterer de fire projekter i Viborg, Solrød, Gladsaxe og på Frederiksberg i København.

VANDPLUS er navnet på et partnerskab mellem Realdania og Lokale-og Anlægsfonden, der i samarbejde med Miljøministeriet vil vise, at det er muligt både at klimatilpasse og samtidig skabe sjove og aktive byrum.

“Alle københavnere kan huske, hvor de var, da skybruddet ramte hovedstaden 2. juli 2011. Vandmasserne blev en øjenåbner for os alle. Regeringen har siden lanceret en national klimatilpasningsplan og hjælper kommunerne via et rejsehold, så de kan forberede deres egen plan for monsterregn. VANDPLUS-initiativet vil vise, hvordan det i praksis kan lade sig gøre både at finde plads til vandet og få sjovere byer samtidig”, siger miljøminister Ida Auken.

FIRE PROJEKTER

På konferencen lanceres fire fyrtårnsprojekter, der har fået 12 mio. kroner af partnerskabet Projekterne ligger i Viborg, Solrød, Gladsaxe og på Frederiksberg.

Du kan læse om de fire projekter og meget mere andet HER

Et vandrensningsprojekt bliver til en rekreativ vandpark i Viborg
Frederiksberg
En klassisk bypark bliver til vand-eksperimentarium på Frederiksberg
Gladsaxe
I Gladsaxe skal vandbassiner og legedamme forbinde et idrætsanlæg
Solrød
Et hidtil utilgængeligt naturområde i Solrød skal gøres klimavenligt