GRØN PLET PÅ VANDRING

I løbet af august sætter Danske Planteskoler en Grøn Plet på vandring igennem Danmark. Det sker for at sætte fokus på kampagnen Grønne Pletter, som udlodder planter for 650.000 kr. til værdige beplantningsprojekter.

Den vandrende grønne plet sprang ud på Odense Blomsterfestival, vandrer videre til den grønne fagudstilling Have- og Landskab i Slagelse, før den bliver plantet på sit endelige bestemmelsessted på Hammel Neurocenter mellem Århus og Viborg.

Her skal den fremover berige patienter og pårørende med planteoplevelser året rundt, fordi alle efterhånden har indset, at ophold i haven og naturen blandt et rigt udsnit af planter har en beviselig positiv indvirkning på menneskers helbred og mentale tilstand.

Den grønne plet  fylder ca. 140 m2 og bliver skabt med et loft af træer, der både giver struktur, farve og oplevelser i løbet af året. De grønne vægge skabes af stramme, stedsegrønne takshække, der året rundt danner en tryg, grøn ramme om haverummet, der skaber intimitet og indbyder til ophold i haven året rundt. Gulvet skabes gennem et frodigt tæppe vævet af et flor af forårsløg, stauder, skærmplanter og græsser, der giver haven et naturpræget og livgivende udtryk og sammen med stedsegrønne og blomstrende buske giver nye oplevelser for alle sanser.

FASTE GRØNNE PLETTER

Vester Nebel
Borgerne i Vester Nebel ville lave et grønt bånd om den vestjyske landsby, og de hjalp selv til.

Hver sommer uddeler Danske Planteskoler planter til to Grønne Pletter – hver til en værdi af 163.000 kr. Otte forskellige steder i Danmark er allerede blevet “begrønnet” på den måde, og kun ansøgernes fantasi sætter grænser. Eksempelvis har Vester Nebel i 2012 vundet hele 12.500 træer til at skabe et grønt bånd omkring byen med løvskov, frugttræer og et blomstrende løvtræshegn.

DU KAN ANSØGE

Hvis du går og drømmer du om at forskønne dit nærområde med planter og glæde dine medborgere med en Grøn Plet, så kan du stadig nå det.

Indtil søndag 1. september kan du via hjemmesiden indsende din ansøgning og deltage i kampen om planter til at skabe jeres skønne Grønne Plet. I den efterfølgende periode fra den 3.-15. september foregår afstemningen blandt de godkendte ansøgere på hjemmesiden, hvor også venner, familie og folk, der bakker op om projektet kan afgive stemmer. Den ene vælges udfra stemmetallet, den anden vælges af Danske Planteskoler.

Du kan finde mere om de grønne pletter her