STORE DÆK

Et besøg på dyrskuet i Hurup har ført til en af de mere specielle ordrer for Hanstholm Auto- og Dækservice.

Firmaet havde lånt et kæmpemæssigt traktordæk – mest for at lokke besøgende ind på standen, men en landmand fattede interesse for dækket, der har typebetegnelsen  850/75R42. Hn ejer en knækstyret Case Steiger 450, som han bruger til stubharvning og såsæt. Han har ikke helt kunne udnytte traktorens mange HK på de originalmonterede 800/70R38 og ønskede derfor at få en større trædeflade under traktoren.

De 4 stk. 850/75R42 er de første Firestone-dæk, som bliver monteret i Europa. Dækkene er produceret på Firestone AG’s dækfabrik i Des Moines, USA og og skulle hentes på fire forskellige steder i Europa til Thy.

Dækkene vejer godt 500 kg stykket, og fælgene er specialfremstillet på den lokale maskinværksted. Hver fælg vejer 400 kilo, så man måtte have det tunge grej frem for at montere dækkene.

Storedæk
Ejeren af den store knækstyrede traktor havde problemer med at udnytte kræfterne ordentligt. Det skulle blive løst nu med de nye større dæk.