100 Gartnerelever til blomsterfestival

Når Odense i dagene 14.-17. august omdannes til et sandt blomster- og planterige, der tiltrækker gæster fra hele Fyn, Danmark og sågar udlandet, så har et hav af grønne blomsterfingre forinden været på hårdt arbejde.

Nogle af dem er de unge gartnerelever fra Kold College, der få uger i forvejen har stemplet ind på deres nye uddannelse, og nærmest fra dag ét kastes ud i at gøre Odense til et væld af blomster,
farver og sanseindtryk.MortenBayGrundse-mini

– Bedre start på ens uddannelse kan man næsten ikke få. På blomsterfestivalen er vi med til at stille det hele op og arrangere de forskellige områder. På den måde mærker vi, hvad uddannelsen kan i praksis, siger Morten Bay Grundsøe, gartnerelev, der var med til at arrangere blomsterne sidste år og ser frem til, at det hele nu igen tager form.

Syvstjerne og 110 meter vand
I år, hvor temaet er ”Ud i den store verden”, er gartnereleverne fra Kold College klar til at sætte de mange tusind blomster ud efter anvisning. På Flakhaven skal der bygges en syvstjerne, hvor besøgende kan vandre rundt på de syv verdenshave og opleve alle klodens kontinenter. En 110 meter lang kanal med vand, der snor sig mellem blomsterkontinenterne, er noget af en udfordring for eleverne.
– Flakhaven har et fald på en halv meter. Derfor handler det om, at vi får bygget det op, så alt vandet ikke bare samler sig i den ene ende, siger Jesper Jensen, lærer på uddannelsen til anlægsgartner.

Nede ved havnen, der også bliver et blomsterunivers, vil store træskibe indgå som en del af årets tema.
På Klingenberg kan publikum desuden se, dufte og røre ved afrikanske planter på Kold College’s egen stand.

Overvældende udvikling
På Kold College, hvor en lærer tilbage i 1999 fik ideen til en odenseansk blomsterfestival, er man begejstret for festivalens udvikling.
– Det startede med, at en lærer havde set en løgudstilling i hollandske Keukenhof og tænkte, at vi skulle have noget tilsvarende i Odense. Vi startede i det små med omkring 15.000 planter – i dag er hele blomstererhvervet en del af festivalen, siger Hans Torp, leder af gartneruddannelsen på Kold College.
I år vil op mod 200.000 blomster og grønne planter pryde bybilledet, og der forventes op mod 250.000 besøgende.

Du kan se hele programmet for Odense Blomsterfestival her