Grønne elever snydt på stribe

3F har sikret efterbetaling på i alt knap 2,5 mio. kr. til 62 grønne elever i løbet af de seneste tre år.

Det drejer sig om 33 piger og 29 drenge, fordelt med 28 ført for landbrugselever, 19 for dyrepasserelever og ni for anlægsgartnerelever.

Formanden for Den grønne Gruppe i 3F, Arne Grevsen, tilføjer, at tallet er langt højere, da sager, der føres og afklares lokalt, ikke er talt med.

-Griske eller tåbelige arbejdsgivere er skyld i, at mange unge mennesker får en dårlig start på arbejdslivet. Det er rystende og fuldstændig uacceptabelt, siger han.

De fleste sager handler om manglende løn til eleverne efterfulgt af godtgørelse for mangelfuldt ansættelsesbevis eller for uberettiget fyring.

LANDBRUG & FØDEVARER VIL HJÆLPE

– Landbrug & Fødevarer vil gerne medvirke til, at vi helst helt undgår løntvister mellem landmand og elev. Det vil vi bl.a. tage op i Fællesudvalget for Landbrugsuddannelser og det fælles uddannelsessekretariat, som Landbrug & Fødevarer, GLS-A og 3F er med i og driver sammen. Målet for os er, at landbruget fortsat er attraktivt for unge mennesker at søge ind i, siger formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

 

Du kan læse meget mere i Fagbladet 3F her