Børn i centrum på dyrskue

Lav dine egne grillpølser, se en høne indefra og oplev det nye gedetårn. Vanen tro er der et væld af aktiviteter for de unge gæster på skuet.
Mange børn og unge kender kun landbrugets produkter fra køledisken i supermarkederne.

Det vil de gerne lave om på på Roskilde Dyrskue, der åbner fredag 7. juni og varer hele weekenden. Ud over at se hvordan et landbrug fungerer med fx malkning af kvæg, kan man se hvordan mælken efterfølgende bliver behandlet og man kan desuden i år male sit eget korn og efterfølgende bage med det.

Man kan også plante frø i potter, som man kan tage med hjem og se hvordan blomsten udvikler sig.

-Vi har i år en række tilbud til børn hvor de selv kan prøve kræfter med forskellige aspekter af landbruget, bl.a har vi et forløb vi kalder ’fra gris til pølse’, hvor de kan se hvordan man laver mad ud fra en hel gris. Og så har vi, i samarbejde med Københavns Zoo, en masse forskelige danske husdyr med som børnene kan lære nærmere at kende. De kan også tage ’kørekort’ til kaniner, siger Rikke Neuenschwander, leder af skoletjenesten.
Ud over de mange tilbud til børn og unge er der på Fødevareudstillingen en række arrangementer der også retter sig med dem. De kan bl.a. lære at lave deres egen sennep.

ØKOLOGIEN I CENTRUM

dyrskue
Gamle kornsorter giver godt brød.

På dyrskuet kan du også økologiske landmænd, smage på økologien og blive klogere på økologisk landbrug og fødevarer.

Du kan også opleve ”live”, hvad det betyder for dyrevelfærden, at økologiske dyr har god plads og kommer ud i det fri. På Økocamp’en kan

man opleve glade øko-grise med krølle på halen spæne rundt i en naturtro økologisk svinefold og rulle sig i mudderhuller.

Man kan se økologiske gamle kornsorter blive malet til mel og smage på alt fra økologiske pølser, juice, is, koldskål, øl og meget andet. Og så kan man også møde økologiske landmænd, som deler ud af deres viden og erfaring med bæredygtig fødevareproduktion.

MØD 3F

Din fagforening – 3F – har naturligvis også en stand på Roskilde Dyrskue – kig forbi Stand nr. 435 og få en snak de fagligt aktive 3F-ere

Læs mere om dyrskuet her:

http://www.roskildedyrskue.dk/